fbpx

La ce preparate poți asocia vinul de cătină. Beneficiile „ginsengului românesc”

Sub semnătura Conacului Goruni stă la loc de cinste cătina, planta-minune înzestrată cu numeroase beneficii pentru organism. Cătina poate crește chiar și la altitudini foarte înalte, la temperaturi scăzute ori sub zăpada, deoarece proprietățile și calitățile îi rămân neatinse. Este un minunat antioxidant, având un rol important mai ales în anotimpul rece, este bogată în vitamina C, însă se poate lăuda și cu un complex de vitamine și minerale, precum vitaminele B, D și E, fier, calciu, magneziu, aminoacizi și fosfor.

Produsul vedetă din cămara noastră este vinul de cătină, făcut după o rețetă tradițională alături de alte câteva secrete ce fac ca gustul să fie unic și inconfundabil. De asemenea, vinul poate fi completarea perfectă la fiecare masă, putând fi asociat cu preparate precum carnea de pui, peștele și saramura din pește (sturion, țipar, crap, sardine, hering, anșoa, macrou, păstrăv, știucă și șalău), orezul, ciulamaua, mâncarea de varză, fructele de mare, brânzeturile și deserturile de orice fel.

Cu toate acestea, vinul nostru de cătină poate fi consumat după recomandarea medicului – câte un pahar pe zi, date fiind proprietățile și beneficiile sale. Cătinei i se mai spune și „ginsengul românesc”, acordându-i-se și titlul de plantă medicament, deoarece substituie cu succes până și vaccinul antigripal.

Dintre cele mai importante beneficii ale cătinei putem enumera: anticancerigen, antiinflamator, antibiotic, cicatrizant.

De asemenea, are puterea de a ajuta organismul în afecțiuni precum uclerul gastric, boli hepatice, afecțiuni circulatorii ori poate scădea nivelul colesterolului. Cătina poate fi utilizată cu precădere în această perioadă când se manifestă astenia de primăvară, deoarece are efecte miraculoase asupra stărilor depresive și de anxietate. Planta poate fi utilizată și extern în afecțiunile dermatologice (dermatoze, acnee, psoriazis), oftalmologice și combate cu succes efectele trecerii timpului.

Uită-te prin shop-ul nostru unde găsești vin de cătină în două variante: la sticlă de 700 mililitri ori bag-in-box de 10 litri. Comanda o poți plasa tot pe site-ul nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *