fbpx

Adjica – beneficii și utilizare

Vine, la un moment dat, un timp în care te-ai săturat de toate sosurile nesănătoase din supermarket, însă nu îți vezi mesele zilnice fără ceva asortat în farfurie, care să ofere un plus de gust. Dar ce faci atunci când nu ai nicio idee despre cum ai putea completa gustul preparatelor? Exact, citești sfaturile noastre și te bucuri de mese cu adevărat copioase și delicioase.

Dacă nu ai înțeles încă despre ce vorbim, lăsăm deoparte indiciile, și îți spunem direct că ne referim la adjica noastră, pe care o găsești în două variante: adjică, sos picant și adjică, sos picant cu dovlecel. Pentru curajoși și iubitorii de gust picant, ea poate fi servită pe o felie de pâine, în fiecare dimineață. Însă, acest sos este ideal pentru mesele în care pregătești carne la cuptor, burgeri de casă, cartofi la cuptor, legume la grătar și multe alte bunătăți.

În cazul în care pare ciudat faptul că sosul nostru este absolut delicios, îți spunem ce ingrediente folosim pentru prepararea lui. Varianta clasică de adjică este pregătită cu drag și spor din roșii, ardei gras, mere, morcov, usturoi, ardei iute, zahăr, oteț, sare și ulei de floarea soarelui. Cea de a doua variantă, de adjică cu dovlecel, aduce împreună, în același borcan, ingrediente precum roșii, ardei gras, mere, morcov, usturoi, dovlecel, ardei iute, zahăr, oteț, sare și ulei de floarea soarelui.

Printre beneficiile cele mai importante ale sosului nostru sănătos și delicios se numără:

  • îmbunătățirea digestiei
  • creșterea imunității, fiind bun mai ales în anotimpul rece
  • are efecte benefice asupra metabolismului

Adjica este un sos ce se găsește, cu precădere, în bucătăriile gospodinelor din Republica Moldova, Rusia și Georgia, dar care merita să devină cunoscută și la noi în țară. Dată fiind bogăția de ingrediente, cele mai multe dintre ele lipsind de pe tarabele din piață în anotimpul rece, borcanul din cămara ta va fi bine-venit la orice masă a zilei, de la mic dejun și până la cină.

Și cum timpul trece mai repede ca niciodată, este posibil să nu ai timp să o prepari chiar tu acasă. Așa că, îți propunem să faci o vizită în cămara noastră, unde găsești ambele variante de adjică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *