fbpx

Vara se numără fructele delicioase și sănătoase

Odată cu venirea celui mai călduros anotimp al anului trebuie să avem mai multă grijă de alimentația noastră. Specialiștii în nutriție recomandă consumul de fructe pentru că, pe lângă faptul că sunt pline de nutrienți care au foarte multe beneficii pentru sănătate, ele pot înlocui cu succes una dintre mesele din zi. În această perioadă există o diversitate de fructe, care mai de care mai colorate și delicioase.

Începem prin a povesti despre fructele „vedetă” ale verii: pepenele roșu și pepenele galben. Pepenele roșu este printre cele mai recomandate pentru copii, deoarece are un conținut de 92% apă, ceea ce înseamnă că ajută la o foarte bună hidratare a corpului. Pepenele galben, pe lângă faptul că are, de asemenea, un aport important în hidratare, ajută la întărirea sistemului imunitar și la obținerea unui somn odihnitor. Ambele fructe sunt recomandate a fi consumate după-amiaza și seara.

Printre alte fructe indicate vara se mai numără mango, supranumit și „regele fructelor tropicale”, deoarece este bogat în vitamina A, C și betacaroten, ce ajută la prevenirea cancerului și menține sănătatea pielii. Lămâia și portocala, din categoria citricelor, sunt printre cele mai răcoritoare fructe. Le poți consuma în forma lor clasică, poți face sucuri naturale sau limonade ori poți pune câteva felii în sticlele de apă pe care le iei cu tine. Cu frunze de mentă proaspătă băuturile vor avea un gust și mai bun.

Fructele de pădure sunt un must-have în anotimpul de vară. În afară de gustul absolut delicios, ele pot fi integrate în smoothie-uri, înghețată de casă ori ca fructe-vedetă în prăjiturele. Cui nu îi plac căpșunile, zmeura, afinele ori murele? Pentru o mai bună hidratare și o îmbunătățire a calității sângelui, îți recomandăm să consumi și struguri.

Piersicile, caisele și cireșele sunt fructele care se găsesc din abundență în piețe în această perioadă. Piersicile sunt bogate în vitaminele A, C și potasiu, sunt o sursă importantă de antioxidanți, betacaroten și de flavonoide, care ajută la încetinirea procesului îmbătrânirii, reducând riscul apariției anumitor tipuri de cancer și boli cardiovasculare. Caisele oferă organismului cantități substanțiale de vitamina A și betacaroten. Ajută la menținerea sănătății pielii, a vederii pe timp de noapte și sprijină capacitatea naturală de apărare a organismului. Cireșele au un conținut bogat în antioxidanți (care ajută la reglarea tensiunii arteriale), vitamina A, vitamina C, potasiu și fibre.

Aceste fructe pot fi integrate în fiecare masă a zilei ori între mesele principale. De asemenea, există o diversitate de rețete cu ajutorul cărora îi poți determina pe cei mici să le consume în cazul în care sunt mai pretențioși. La noi în cămară găsești câteva produse în care fructele sunt „actorii” principali ai gustului tradițional și de neuitat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *